tisdag 2 mars 2010

Shoppingtips någon?!

Saltis, Taina med flera.. vad ska jag be maken köpa med hem?!?

Egentligen önskar jag mig nog bara ett par jeans men det är svårt vad jag förstått då modellerna inte heter samma som här hemma. Vad /var shoppar ni själva helst?

Tacksam för alla tips!

4 kommentarer:

  1. Oj! Jag är den sämsta att fråga om shopping eftersom jag är en ganska usel shoppare. Iallafall om shopping handlar om kläder...
    Jeans kan vara svårt m storlekar, Men jag är storlek 4 ofta. Eller ibland 6. Jag köper mina främst på American Eagle Outfitters som är en kedja här. Skor är annars billigare här, men även det kan ju vara lite svårt att veta storleken eftersom det kan skifta beronde på modell. Om du däremot har ngt favoritmärke som finns här så kan du ju prova modelleer i Sverige och sedan be maken att köpa eakt samma modell o storlek. elektronik är också ota billigare här. Som t ex kameror, videokameror etc... så sådant kan löna sig. Barnvagnar har jag också förstått från svenska vänner är billigar här. Så om du behöver ngn typ "paraplyvagn" eller ngn syskonvagn kasnke det är värt att kolla upp detta? Jag har haft flera vänner som köpt just vagnar när de varit här. Eller t o m bett oss att köpa och sedan har de kommit och hämtat haha!
    Hm, kan inte komma på så mycket mer just nu. Om du gillar outdorr aktiviteter så brukar det finnas en hel del sådant också som är billigar här än i Sverige.
    Kram!!!

    SvaraRadera
  2. Hjääääääääälp vad kan JAG ge för råd då? Egentligen borde du fråga KalasLotta eller Annika för DE kan shopping.

    När det gäller skor, så är det som Saltis säger billigare här. Min kompis visste ju precis vad hennes barn skulle ha och vilken storlek så hon köpte det såklart + skidkläder + jeans. Jag tycker Levis jeans till barn är så tuffa för det hittar man ju inte i Sverige så ofta. Men om din man vet din europeiska storlek så konverterar de gärna på affärerna. Skicka med midje- och stussmått samt benlängd. Det kommer man långt på. Jag brukar också, när jag köper skor åt barnen och de inte är med, rita av deras fötter på ett papper och tar med mig det..

    Kramen!!

    SvaraRadera
  3. Var köper man vagnar, någon stor kedja som man kan hitta även i Orlando? En nättare enkelvagn än våran Volvokombi vore inte fel.. Gympadojor av samma som jag har hemma borde ju inte kunna bli så fel det står ju USA strl i. Jeans inser jag när jag mäter kanske inte blir så lätt ändå eftersom midjan fortfarande har nästan 15 cm plus på min i övrigt strl 27.. rumpan och låren har ju krympt men resten..!? Skidkläder var ju en ide också och sen blir det säkert en iphone också även om det inte är en shoppingresa det här så känns det ju lite trist om de inte ska passa på att handla någonting alls. Och jag vet ju att om jag ska önska mig något gäller det att vara väldigt specifik och helst bifoga en karta till rätt butik...

    SvaraRadera
  4. Hm vet inte riktigt men du kan googla barnvagnar och Orlando kanske?
    Här är MacLaren stort som mörke av just hopfällbara "paraplyvagnar". Om du kollar deras hemsida kan du säker tleta på "store locator" eller liknande för att hitta en butik i närheten av din man och son.
    Annars finns you "Babies R Us" som säljer barnvagnar och de brukar finnas över hela landet.
    barnvagn här kallas stroller ifall du undrar och vill kunna söka på det.
    Lycka till!!

    SvaraRadera