måndag 2 november 2009

Från en vis femåring

-Vad tänker du om ifall vi skulle bo på varsitt håll?

"Jag tycker det är bra. För jag vill inte ha en massa argheter.

När pappa blir arg så blir du arg... och jag vill inte ha det så.

Pappa kan bo bredvid S och vi kan bo här bredvid E."

-Men då kan vi inte bo kvar i det här huset, det är för dyrt.

"-Det gör inget, mamma. Alla såna här hus ser likadana ut."

14 kommentarer:

  1. Barn är så himla kloka.

    De bryr sig väl inte om ifall ni bor i ett fint hus egentligen. Det gör väl inte du heller för den delen? Det är vi vuxna som målar upp alla materiella behov när vi egentligen klarar oss så långt på bara kärlek. Ni behöver bara lugn och ro. Och få en harmonisk vardag igen. Kanske måste du ta steget nu för att få det...

    SvaraRadera
  2. Barn vet och förstår allt. Och framförallt. De vill inte "ha en massa argheter". De mår bättre av att leva med en förälder i lugn och ro än med två som är arga på varandra. Som vuxen skulle man kanske lyssna till de kloka barnen oftare än man gör.Må gott....

    SvaraRadera
  3. Åhh mina tårar kom när jag läste det där. Rörd. Vilken klok son du har. Klokt tänk.

    Stor kram
    /Susanne

    SvaraRadera
  4. Åååh! Vilken liten godis! visst är det tur att vi har våra barn.... så att vi orkar.... om än knappt...
    Och som jag tänkt flera ggr, hellre lyckliga föräldrar på varsitt håll än två tillsammans.

    Ledsen att jag frågade om konserten, ville inte alls snoka men då jag älskar musik blev jag lite nyfiken. Härligt att den var bra!!

    Kram!!

    SvaraRadera
  5. Så fel det blev...

    .... än två olyckliga tillsammans... skulle det vara...

    SvaraRadera
  6. Han är klok din lille kille. Huvudsaken är att man har det varmt, skönt och mysigt sen om det är en koja eller ett slott spelar inte så stor roll.
    Kram!!

    SvaraRadera
  7. UNDERBAR kommentar, och så sann! För visst är det så - hellre lugnt, tryggt, lyckigt, än bråkigt och med massa pengar. Inget materiellt i världen kan slå harmoni.

    SvaraRadera
  8. Jag tror att barn hellre bor lyckliga i en koja , än olyckliga i ett slott.

    Ann

    SvaraRadera
  9. Hej! Fastnade för ditt inlägg hos Vimmelmamman.
    Har nu läst lite av vad du skrivit och jag fortsätter gärna!
    Allt är inte alltid vad det ser ut som, det har du rätt i.
    Klok kommentar sv ditt barn!
    Dom förstår mycket mer än vi tror.

    SvaraRadera
  10. Jag kan inte hålla tårarna tillbaka. Vilken underbar klok liten pojke du har. Lyssna på honom. Kram!

    SvaraRadera
  11. Ur barnens munnar kommer många sanningar. Ibland tycker vi vuxna att de är ledsamma sanningar, men barn vet nog hur det kan vara. De ser och förstår långt mer än vi anar. Och anpassar sig till allt.
    KRAMAR

    SvaraRadera
  12. Klokt sagt, indeed! Och ibland blir man förbluffad över att så små barn kan ha så insiktsfulla tankar, och ibland riktigt djupa. De ser och förstår mer än vad vi tror att de gör.

    SvaraRadera
  13. Emmama-tack!

    Tina-ja visst är de kloka så små de är och visst är det vi vuxna som lägger på dem att de ska ha en viss standard och bo på ett visst område.. when all we need is love.. Inte är det SÅ viktigt för mig heller med just det här huset. Jisses, jag har bott oerhört enkelt genom åren också. Skulle bara önska att vi kunde behålla samma dagis och senare skola isåfall eftersom det är den bästa skolan som vi bor nära nu och dagiset funkar så bra. Dessutom så har jag svårt att föreställa mig en flytt rent praktiskt, det känns många gånger övermäktigt bara tanken på att packa ihop allt här.. och jag har ingen hjälp att hämta.. flyttfirmor som packar DET har jag varit med om förut och säger bara nej tack.. Då hamnade skohyllan med mjölpåsen liksom.

    Ebba-ja man borde nog lyssna mer på de kloka små som fortfarande ser så enkelt på många saker.. de gör det inte så komplicerat i onödan..

    Suz-Hej! Roligt att du är här igen! Du mina tårar de kom där i soffan.. och jag kunde ju bara säga just det att vad klok du är, du har ju rätt..

    HeLena-ja barnen är ju både det bästa och det jobbigaste på en gång men samtidigt helt livsnödvändiga..! JAG är ledsen många gånger att jag är så hemlighetsfull, men för mig funkar inget annat som det är nu.. kanske en dag.. kommer jag upp till ytan.. En klok man sa något om att livet är som att ta sig över havet mot en strand och om man aldrig lär sig simma så blir det mycket tyngre, att vandra i leran på botten typ, men till slut kommer man ju fram ändå..

    Pysen-ja precis.. kram! Du förresten så tittar jag inte in till sig lika ofta sen jag la märke till den där trafikregistreringen..

    allabout-JA visst är det, HAN är UNDERBAR.. ändå sa han idag att "jag är bara en nolla" Fan var komer allt i från och är det också mitt fel?

    Ann-välkommen hit och det tror jag också! Som sagt "alla hus ser likadana ut.." typ.

    Marianne-välkommen hit roligt att du tittade in!

    Maria-nej jag gråter också när jag tänker på det, kanske också över att jag inte bara gör så med den självklarheten, att jag kanske sviker honom..

    Sis-Kram på dig själv. Visst anpassar de sig. Tyvärr även till det tuffa livet.

    Anonym-han skrämmer mig nästan ibland.. när man tror att de inte riktigt förstår.. och ändå.. Ännu mer skrämmande att tänka på allt som maken sagt utan minsta hänsyn till små grytors öron, allt som säkert finns där inom honom. För sånt glöms inte lätt.

    SvaraRadera