onsdag 10 juni 2009

Sommarlov...

Påtvingat, icke efterlängtat sommarlov!

För barn till föräldralediga MÅSTE ju följa skolloven numera..

FAST vi betalar lika mycket..

Jag SKA försöka titta in varje dag ändå!

MEN kommer ha fullt upp med att hålla barnen från grävmaskiner ute och ventilationsgubbar inne..

Wish me luck!

6 kommentarer:

  1. Sommarlediga småbarn och spännande grävmaskiner låter kanske inte som en toppen kombination.
    Så av mig får du en kram och önskan om styrka för kommande dagar.

    SvaraRadera
  2. Hoppas det går bra för dig/er! Det är inte lätt att lyckas ta hand om flera barn samtidigt. Men jag tror det ska gå. Ha inte för höga krav bara. varken på dig själv eller på barnen. Vissa dagar kommer säkert vara fantastiska tillsammans, andra ett mindre helvete. Men så är det bara. Försök se på det positivt - du har chansen att få tillbringa en massa tid nu tillsammans med dina barn! DET är egentligen enlyx, även om jag VET att man kan bli oerhört frustrerad och irriterad emellanåt.
    Men jämför med hur det är här i USA där det inte finns ngn föräldraledighet att tala om alls. Jag pratade just med en vän till mig som ska ha barn i augusti och frågade hur länge hon funderar på att vara hemma. Hon sa att hennes arbetsgivare ger 6 veckor så de är hon självklart hemma men efter det vet hon inte.
    Jag ahde TUREN att ha en arbestgivare som gav mig "lyxvarianten" av mammaledighet här, dvs 3 månader!
    Detta kan vara värt en tanke när det känns som allra jobbigast med barn ovh grävskopor överallt...
    Jag vill absolut inte med deta inlägg "snäpsa dig på näsan" för det handlar INTE om DET! Bara att man ibland ska försöka vara tacksam för det man faktiskt får, och att man kan försöka trösta sig och stärka sig med den tanken att det faktsitk är enn ynnest att få tid att vara med sina barn. Sedan är det ändå HEEEELT naturligt att man däremellan får spatt på dem, och till och med längtar bort från dem. så är det bara. Ha som sagt inte för höga krav vare sig på dig själv eller på dem! Då ska det säkert gå vägen!
    KRAAAM!!!

    SvaraRadera
  3. anna-tack du..

    Saltis-Jag VET och det ÄR bra att bli påmind med jämna mellanrum om HUR bra vi har det här hemma egentligen! Dina tre månader ter sig som en mardröm för mig, sex veckor ska vi inte ens prata om.. Sen är det ju en annan historia att jag kan känna att våra barn tyvärr helt enkelt skulle må bättre av att ändå ha sitt dagis nu då allt är så kaotiskt hemma. Både praktiskt och känslomässigt.

    SvaraRadera
  4. Jag förstår dig. Helt klart!
    Och jag ville verkligen inte "skriva dig på nsäan" som en annan sur tant! ;-)
    Men som det är nu hoppas jag att du kan försöka lösa det på olika vis. Kanske kan något av barnen vara hos en kompis ngn dag? Finns inga andra föräldralediga med större barn också? Isåfall kasnke man kan ses tillsammans och göra ngt ihop utanför hemmet. Någon dag i veckan? Då får barnen träffa andra barn också. Och det blir kanske lättare?
    Vet inte. Men OM det finns möjlighet till ngt sådant kasnke det kan vara en idé?
    kram!

    SvaraRadera