onsdag 22 april 2009

Slut i rutan

Jag gick dit ändå till slut. Så desperat att få komma ut ur huset och känna mig som NÅGON. När ilskan mot chefen lagt sig kändes det faktiskt acceptabelt att inte få betalt med tanke på att jag hade bebisen med mig och eftersom jag då inte heller behövde känna att det fanns några krav på mig. Bäst av allt dock.. att kunna säga till dagis att jag skulle jobba och låta barnen gå 8-15! Stackarna, mamma vill bara bli av med dom.

Inga krav, hehe.. så jag plockade russinen. Eller russinet. Det vill säga EN föreläsning efter lunch. Förmiddagen flängde jag runt och köpte födelsedagspresenter till vår blivande femåring, blöjor och annat skoj. Lunch blev en bagel och en smoothie efter självutcheckningen på Ica MAXI och sen fick vi stressigt värre. Men det kändes lite kul också, att bättra på sminket och gurgla munnen medan jag bytte blöja för att sen slänga en kavaj över amningstoppen. Speciellt när vi faktiskt kom i tid och allt gick bra.

Lyssnade så länge det kändes roligt och sen strosade vi bland montrarna och gratisåt och plockade på oss presenter. En frisbee. En mugg med texten "För varje minut du är arg förlorar du 60 sekunder av glädje" (present till maken?). Fyra mjukdjur. USB minne, papperskniv, almanacka, godisar och förstås pennor. Bebisen charmade alla.

Älskar att jobba!

Direkt till dagis som en riktigt working mum och oj vad de stackarna hade längtat. Jag frågade flickan om det gått bra att äta mellis på dagis och hon svarade bestämt. NEJ, längtat! Ojoj det sved lite. Hemma fanns det rester att värma och nu var ju eftermiddagen inte så låång men de var o så trötta. Sover nu o så gott. JAG vill bara stå på det varma badrumsgolvet med mina värkande fötter. Inte van vid annat än gympaskor eller trädgårdstofflor! Mina ben känns som trästockar. Här är det helt slut i rutan. Jag är bara SÅ himla trött.

Älskar inte alls att jobba! Vill aldrig jobba mer.

4 kommentarer:

  1. Liite kul var det väl? Att få gratispresenter om inte annat, hihi!
    Själv tyckte jag det var skönt att komma tillbaka till arbetet efter barnledigheten. Ibland kan det vara svårt att hitta balansen mellan arbete,familj och fritid. Nu har jag ju så långt mellan barnen så de kan hjälpa till att vara barnvakt och det är ju hur skönt som helst!
    När vi flyttade hit var jag hemma i 3 månader och det behövdes med tanke på allt nytt man skulle sätta sig in i. Men efter ett tag sög det i arbetstarmen.
    Visst kan jag längta tillbaka till bebistiden, för den var ljuuuvlig. Gud vad jag svamlar!
    Ha det så bra och hoppas trästockarna känns bättre ;)
    Kramen!

    SvaraRadera
  2. När mina var små hade vi privilegiet att kunna vara hemma varannan vecka var från att de var ca 1 månad gamla. Passade mig perfekt då jag inte är någon hemme-mamma. Vi jobbade ihop med vårt företag (frisörer), så annars hade kunderna flugit sin kos... Man behöver vara i vuxenvärlden också när man kan. Hoppas att ni kan kasta frisbee i det fina vädret idag. Vi har iaf sol här... Kram på dig/K

    SvaraRadera
  3. Taina-jaaa visst var det lite kul, men så ovant så det blev jobbigt också, man spänner sig och som sagt FÖTTERNA.. Idag fick jag en t shirt och en mugg med "när förändringens vindar blåser bygger en del vindskydd och andra väderkvarnar" Tyvärr skulle jag nog bygga ett vindskydd.

    Katja-är nog bra om man kan att ha ena foten kvar i yrkeslivet men för mig har det aldrig känts som något alternativ jag kan inte släppa kontrollen vad gäller barnen.. frisbeen är inte testad än..

    SvaraRadera
  4. Tror att det är viktigt att man som mamma kan släppa kontrollen över barnen till den andra föräldern OM det är möjligt och lämpligt. Kanske inte så lätt i ditt fall... Men över lag tror jag att vi mammor måste släppa lika mycket ansvar till papporna. Man har igen det senare. Ät godis och njut av kvällen!! Kram/K

    SvaraRadera