onsdag 1 april 2009

Första april

Det här är inget skämt. Jag skämtar sällan eller aldrig numer på första april. Brukar inte bli lurad heller. Det är liksom inte roligt längre. Har inte samma humor som i yngre dar.

Vet inte varför jag sitter här. Dröjer mig kvar vid datorn fast jag inte har kommentarer att svara på eller för den delen något vettigt att säga. Tittat runt lite på andra bloggar och jag blir så ledsen av att Sabina och bebis Nicholas är döda.

Visst får man lite annat perspektiv och jag skäms väl om möjligt ännu mer för vi är ju friska jag och barnen iallafall. Jag borde vara så glad och njuta av varje dag men det känns som att jag tappar sugen mer och mer.

Sitter här medan gårdagens tvätt torkar i maskinen och frukostflingornas sega klibb långsamt omvandlas till cementliknande formationer.

VET att jag borde öppna posten, kasta soporna och ringa de där samtalen. Jag vet men jag skiter i det. Skrämmer mig själv lite och det är tyvärr inget skämt det heller.

3 kommentarer:

  1. Vet du vad! När uppgifterna, speciellt de tråkiga, hopar sig så känns det övermäktigt. Gör en lista, precis som du skriver här i ditt inlägg, typ:
    Kasta sopor
    Torka golvet
    Vika tvätt
    Ringa det samtalet
    osv

    För varje sak du klarat av sätter du en bock. Låter banalt men försök. När du klarat av ett visst antal (välj själv) belönar du dig själv med något. Unna dig något. Om det behövs, skaffa en barnvakt. Ta små steg. Ett i taget. Vi bloggvänner, i alla fall jag, håller dig i handen för varje steg du tar. Steg till en starkare du.
    Kramen på dig

    SvaraRadera
  2. Ibland kan det vara bra med perspektiv på tillvaron men du ska inte skämmas för att du inte är glad och tacksam hela dagarna. Du har dina egna problem som du tampas med. Ta ett litet steg i taget och försök om det går att hitta ett sätt att få hjälp om det blir för övermäktigt. Ta hand om dig själv före tvätten. Kram!

    SvaraRadera
  3. Allra käraste Taina.. det är konstigt hur mycket en främmande människa kan komma att betyda, men jag tror att du förstår så väldigt väl och du är både klok och generös. Brukar faktiskt skriva listor om jag ska få något gjort och det hjälper. Tyvärr har jag ringa möjligheter till barnvakt och DET suger verkligen! Kram!

    Mia tack för ditt stöd också jag är i vart fall tacksam att jag har ER! Kram!

    SvaraRadera