fredag 3 april 2009

Missflyt


Jag har inte haft det på länge. Flyt alltså. Ni vet det där när allt bara klaffar och man har minuterna på sin sida.. remember?

Idag var det värre än vanligt. Snoozade. Ok, inte hela världen.. jag struntade i duschen så kom vi ändå i hyfsad tid till dagis. Flickan "inneklädd" - för så ska det ju vara på fredagar - och pojken också fast det är tvärtom för hans grupp... helt enkelt för att överdragsbyxor och stövlar var så leriga så jag ville inte att han skulle sitta med dom på sig i bilen.

Framme. Tempo för jag ska direkt till sjukgymnasten på andra sidan stan. Snabbar oss in och drar på pojken alla ytterkläderna. Alla varma, dammiga-av-torkad-lera-ytterkläder inklusive stövlarna med krångelremmen under. Får sätta sig och vänta på bänken.

Så till flickan som bara borde vara att "lämna in". Nehej då, de ska gå UT. Allihopa. Till SKOGEN. Sen närdå, det är väl fortfarande fredag? Nåväl, ingen panik, finns alltid kläder på dagis. Lite mer tempo bara. Fram med brallor, jacka, galonisar och av med lilla jeansjackan (ja hon är SÅ cool, den har fuskpälskrage). DÅ bestämmer hon sig för att inte vara med på noterna och jag får brottas med en dammig-av-torkad-lera-hög på golvet. Inga tummar i vantarna här inte.

Pojkens kompis kommer. Får besked om att de ska vara INNE idag. Bara sådär. Fredag? Börjar tvivla på almanackan. På mitt eget förstånd. Svär högt i hallen. SÅ får man inte göra. AV med alla dammiga-av-torkad-lera kläder igen. Snäll kompis mamma anar min panik och tar med sig pojken in till rätt avdelning. Flickan nu rejält sur och svettig ska följas ut på gården. JAG halkar i mina blåa plasttossor. HON får gå till skogen.

På väg ut till bilen ser jag en lapp på dörren. IDAG kommer anticimex och sprutar mot myror på förskolan. Det betyder att inga barn(!) eller gravida får vistas i lokalerna på eftermiddagen så det vore bra om ni kan hämta tidigare... Typ hämta eller låt dom förgiftas eller?! Utpressning!

Plattan i botten ut på E18 och hinner precis till sjukgymnasten. Sätter nya plasttossor på alla 6 barnvagnshjulen och mina fötter. Yes. Andas. Receptionisten tittar upp. Hej, hade vi inte ändrat din tid idag? Jo, skit. Jag är 70 min för tidig.

Fan.

E18. Åker hem igen. Hinner bara in och vända, försöker skaka liv i bebis för påfyllning men hon är okontaktbar. Äter en macka.

Tillbaka ut på E18 och är en en gång i tid till sjukgymnasten. Bebis vaken och hungrig. Karln (sjukgymnasten alltså) stressad av barnskrik så det blir inte så mycket av med någonting men lite bättre blev jag kanske.

E18. Igen. Återvinningen. Måste tömma skuffen på papper och kartonger så jag kan köra pojkens cykel till dagis för jag hade lovat honom att cykla hem. Just idag. Ahrrg. Kastar allt.

När jag är klar står en buss ivägen. De använder den här lilla "återvinningskurvan" som rastplats och nu kommer jag inte ut. Han gör sig ingen brådska. Patrullerar fram och tillbaka i bussen. Letar skräp, bomber?? KÖR FÖR HELVETE. Det är nu jag inser att förmiddagsmackan blev min lunch.

Hemma igen. Lastar i cykeln och åker tillbaka till dagis. Där sitter fröknarna och solar sig på lunchrasten (hoppas iaf de hade rast) Lastar av cykel.

Hem igen. Bebisen får lunch. Gårdagens halvtorkade tvätt kastas upp i en härva på torkställningen. Bebisen bajsar ned babysittern.

På väg ut genom dörren IGEN.. borde skaffa träskor... river jag upp posten och kvarskatten blir i år 80000.

Promenerar raskt till dagis i det fantastiska vårvädret. Inte alls tokstressad, nejdå. Jag har ju inte ens HÄMTAT ungarna än!!!

6 kommentarer:

  1. Hahahahaaaaaaa! Jag trooooooor jag kissar på mig, men förlåt! Jag blev så jäkla stressad när jag läste det här så pulsen ökade och när Minstingen ville något så skrek jag bara "E18"! Jag var så inne i inlägget och körde med liksom. Hahahahaha! Hoppas du har lågt blodtryck. Det har jag ;)
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Usch, det kryper i mig bara av att lasa det dar, SA jobbigt!! Hur ar det nu? Battre hoppas jag!

    KRAM!

    SvaraRadera
  3. Efter den mardrömsdagen hoppas jag helgen varit lite bättre. Fast jag vet - med 3 små barn hemma är det svårt att vara annat än stressad (det kan bli nog stressigt med 2!)... Kram

    SvaraRadera
  4. Jösses, vilken dag!! Och jag som tycker det är jobbigt med ett barn :(. Hoppas verkligen att det vände i något skede, för det gör det, alltid, fast det kan ta tid. Sköt om dig!

    SvaraRadera
  5. Taina-jo jag har rätt lågt blodtryck i vanliga fall... skrattet bjuder jag på, kram!

    Emmama-det tycks aldrig bli särskilt mkt bättre.. men tack ändå!

    Utlandsmamman-tack men helgen var rätt dryg den med..

    Jemayá-välkommen hit!

    SvaraRadera
  6. Oj oj oj... Kan bara säga; Det blir bättre!! Mina 3 grabbar är 11, 15 och 18 nu. Helt underbara ungar som man bara kan slappna av och umgås med. Man har glömt allt det där som du beskriver. Så överlev, det blir kanon sedan... Kram

    SvaraRadera